Monday, February 20, 2017

QOJES BY QASEH GOLD YANG SEDAP DAN TESTIMONI

SIAPA YANG SEPERTI SAYA??? SUKA MAKAN KOLAGEN...

NAK GOJES TAK??? MEH NAK KENALKAN DENGAN GOJES BY QASEH GOLD
Ramuan Gojes

Kak Anne Roslie yang Gojes


Ani dan Irfan menyorok belakang tue..hiihi

Antara ramuan yang terdapat dalm Gojes


Nak Gojes tak? Meh pm atau whatsapp saya laju2
017-3277656
017-3277656
017-3277656












Sunday, February 19, 2017

Rakan niaga diperlukan


Tajuk  : RANIA DiPELAWA,
DROPSHIP DIPERLUKAN.
SERTAI TEAM
 #QKN KAMI 
**************************************

Teks oleh : Noraini bt Rahman
*************************************

Kami bersedia bantu dan beri bimbingan macamana NAK JANA PENDAPATAN dari RUMAH dengan jadi RAKAN NIAGA ( RANIA)@ DROPSHIP
QASEH GOLD...
Nak tambahan #DUIT berapa RM tiap-tiap bulan?
RM 1000 cukup?
RM 2000 ???
RM 5000 sebulan
 #DuitTAMBAHAN......cukup?
Nak dapat #DUIT lebih dari tu pun boleh......kami akan guide langkah demi langkah
Macamana NAK jana pendapatan RM 10,000 bersih setiap bulan
Sekali diulang https://z-1-static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v7/f51/1/16/1f449.png👉 #RM 10,000 BERSIH
Macam2 boleh buat dengan DUIT RM 10,000 tu...
 Boleh bayar #hutang
 Boleh pergi #Umrah 
 Boleh pergi #Haji
 Boleh hantar mak/ayah pegi #MekahBoleh belanja anak2 pergi #shopping
Kami sediakan; #BahanIKLAN - Gambar, ayat dan testimoni #Duta - USTAZ HASLIN ( USTAZ BOLLYWOOD)
.....dan banyak lagi perancangan syarikat ANA EDAR
QASEH GOLD lebih dikenali......so rugi la kalau tak ambik peluang ni hari ini
Macamana nak BERMULA?
Boleh terus Whatsapp ke
https://z-1-static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v7/fd8/1/16/1f4f2.png📲 017-3277656
https://z-1-static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v7/fd8/1/16/1f4f2.png
📲 017-3277656
https://z-1-static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v7/fd8/1/16/1f4f2.png
📲 017-3277656
Atau KLIK terus link ini jer :
http : puannorainirahman.blogspot.my
#QasehGoldRembau
kad Rania

Ani dan anak-anak

Garam Kristal dari Himalaya

Testimoni Qoqo Stevia

Testimoni Premier

Testimoni Premier



Testimoni Qayla Secret Foundation

Kecantikan dan Perempuan Berpisah Tiada
***********************************
Teks Oleh : Noraini bt Rahman
**************************

Assalamualaikum wbt dan selamat sejahtera.
Bagaimana hari ini? Sihat? Ani hari ni cuti sakit sebab pening, loya, muntah. Hui, nak kata mengandung tak pula. Em takpe lah, sakit kan penghapus dosa. 

Ok baiklah, hari ni Ani nak cerita pasal qayla secret. Apa tu? Tak pernah dengar ke? Ok..Qayla Secret Foundation merupakan bedak asas untuk wajah. Biasnya perempuan ni kalau tepek bedak mesti ada foundation bagai kan.. Yela, nak nampak cantik, flawless giteww.. 
ok kat bawah ni Ani terangkan serba sedikit ya.

================================
APA YG UNIK TENTANG FOUNDATION INI??
==================================
KEAJAIBAN AIR ZAM – ZAM
Dengan adanya air zam2 di dlm Qayla Secret Foundation,ia mampu menghasilkan aura positif pada wajah pemakai dan menaikkan seri wajah agar kelihatan lebih muda dari usia.Air zam2 adalah penghulu segala air dan x pernah kering walaupon berjuta-juta manusia meminumnya.Ia bebas dari pencemaran kuman dan mampu utk membantu proses penyembuhan dan merawat kulit wajah.
Ia turut mengandungi zat fluorida yg berkhasiat memusnahkan kuman-kuman yg terdapat dalam kandungan airnya.Beberapa molekul air yg dikaji, berbentuk tak teratur, kecuali molekul air zam-zam. Susunan molekul air zam-zam berstruktur sangat indah, teratur, cantik bak BERLIAN YG BERKILAUAN, dan memancarkan lebih dari 12 warna jika dibekukan.
BEBAS DARI BAHAN KIMIA BERBAHAYA 
Foundation kami DIJAMIN TIDAK MENGANDUNGI sebarang bhn TERLARANG atau BAHAYA spt merkuri, hidrokinon, asam retinoat, resorsinol dan alpha hydroxy acids dan apa jua bahan kimia yg berbahaya yg boleh merosakkan kulit serta memberi kesan buruk untuk jangka masa panjang.
Qayla Secret Superb Foundation dikilangkan di kilang BUMIPUTERA MUSLIM bertaraf GMP yg sgt menekankan dari segi aspek halal,bersih dan suci utk setiap produk yg dikeluarkannya.Oleh itu bahan-bahan yang dipilih dan digunakan utk penghasilannya adalah dari sumber teknologi hijau dan juga campuran air zam-zam.Jangan hanya cantik sementara…tapi derita dikemudian hari…Jadilah pengguna bijak..pilihan ditangan anda.
MENAHAN SINAR UV BERBAHAYA DGN SPF50 
Slh satu punca mslh jeragat,jerawat,kulit kusam dll mslh pd wajah ialah wajah yg sering terdedah pd sinar uv yg menyebabkan sel kulit mati selain masalah sunburn pada muka akibat cuaca panas yg melampau.
Dengan SPF50 yg ada dlm Qayla Secret ia adalah antara skala paling tinggi yg ada dalam pasaran ketika ini sebagai perlindungan terbaik utk kulit dari sinar UV yg sgt berbahaya lagi2 ketika ini cuaca di Malaysia yg selalu mengalami musim panas yang melampau dengan bahang yg sgt tinggi.
MESRA SOLAT DAN TAHAN SEHINGGA 16 JAM
Dihasilkan melalui sumber teknologi hijau ia memastikan foundation Qayla Secret ini mesra solat dan sgt mudah dicuci apabila berwuduk dan dgn strukturnya yg lembut memudahkan air utk meresap ke dalam wajah.
Pengguna tak perlu was-was utk bersolat dgn penggunaan foundation ini berbanding sesetengah alat makeup yg perlu dicuci dengan sebersihnya kerana susah utk ditanggalkan.Selain itu foundation ini juga mampu tahan sehingga 16 jam jika tidak dicuci.
TEKSTUR YG SGT LEMBUT DAN TIDAK BERMINYAK & MELEKIT 
Dengan tekstur yang sangat lembut ia menjadikan foundation Qayla Secret sgt ringan apabila dipakai seolah-olah langsung tidak memakai apa2 alat makeup pd muka malah ia tidak berminyak tidak melekit dan tidak kesat menjadikannya sgt2 selesa ketika dipakai.Ramai jugak yg suka sbb bila berpeluh wajah semakin glowing.
MENDAPAT KELULUSAN KEMENTERIAN KESIHATAN (KKM)
Qayla Secret telah mendapat kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).Jadi pengguna tidak perlu risau utk menggunakan produk kami ini.Berikut adalah kod kelulusan yg dikeluarkan oleh KKM & pengguna boleh menyemaknya di laman web KKM :
Foundation LIGHT : NOT151106338K
Foundation MEDIUM : NOT NOT151106342K
Qayla Secet Superb Foundation…Calit sekali…Wajah cantik berseri sepanjang hari…Ramai yang dah mencuba dah mendapatkannya…Anda bila lagi???
Nah...nanti belilah dan rasai perbezaannya.
di bawah ni Ani bagi anda cuci mata tengok testimoni yang berjaya.





Jom order cepat2 sebelum terlambat…
.
Whatsapp “QS” ke 010 3277656
ingat wasap jer 017-3277656


Sunday, January 29, 2017

INFO KESIHATAN QASEH GOLD


ZA'FARAN

.




Salah satu herba yang dimasukkan dalam Qaseh Gold ialah Za’faran.Za’faran adalah sejenis pokok herba dari Loridacces dengan ketinggian 10 hingga 30 cm.

• Bunga Za’faran mempunyai 3 kelopak bunga dan 3 kelopak daun yang berwarna unggu.

• Adalah sangat menarik diketahui hanya 5 hingga 7 kilogram Za’faran kering yang dapat diperolehi dari satu hektar tanah

.• Za’faran tergolong antara bahan yang termahal di dunia.• Za’faran mempunyai khasiat dan nilai komersial yang tinggi.• Filamen Za’faran, sebenarnya adalah stigma kering dari bunga Saffron

.• Setiap bunga tersebut hanya mempunyai 3 filamen stigma sahaja.

🔺Za’faran (Saffron) merupakan rempahan yang paling berharga dan termahal di dalam dunia. Harga Za’faran boleh mencecah dari RM1,700.00 hingga RM23,000.00 sekilo!Tetapi oleh kerana bau dan kuasa pewarnanya yang sangat kuat, hanya sedikit sahaja Za’faran yang diperlukan.

• Za’faran digunakan untuk warna kuning-kemerahannya yang terang dan juga kerana bau dan rasanya yang pekat dan kuat.

• Khasiat utama Za’faran ialah merangsang pertumbuhan sel-sel otak manusia. Menguatkan ingatan. Amat baik jika dimakan bersama madu asli..🔹Saidina Ali (R.A) pernah menyatakan:'Barangsiapa yang memakan za'faran da dimakan bersama madu sebanyak 2 sudu setiap hari, maka dikagumi ingatannya sehingga dituduh melakukan sihir"

.KHASIAT ZA'FARAN(Berdasarkan kitab-kitab perubatan Islam & maklumat internet)--------✔️Mencerdaskan minda, penyakit radang paru-paru, sakit tekak dan tonsil

✔️Sebarang masalah kulit, menghindarkan batuk dan selsema

✔️Sakit kepala atau migrane dan asma" Muntah-muntah, penyakit buah pinggang

✔️Gila babi atau sawan, sukar tidur malam (insomnia)

✔️Demam. Masalah limpa, pembuka selera makan, penyakit kanser, lumpuh

✔️Bengkak hati atau hipatitis A dan B✔️ Memudahkan penghadaman, menghilangkan bau mulut

✔️ Membuang angin dan asid yang berkumpul dalam perut

✔️Menambahkan tenaga zahir dan batin

✔️Masalah mati pucuk, sembelit

✔️Pertumbuhan akal dan fizikal bayi serta kanak-kanak

✔️Awet muda dengan kulit cerah dan bersih

✔️Bahan penenang bagi masalah kemurungan & runsing

✔️Mengurangkan kesakitan pada kanak-kanak ketika tumbuh gigi

✔️Melancarkan perjalanan haid yang tidak menentu

✔️Menguatkan ingatan dan menghilangkan keletihan

✔️Menyembuhkan sakit perut, pening, sakit gigi, sakit mata dan pelbagai penyakit lain, Insya-ALLAH

• Za'faran merupakan herba yang sangat terkenal dikenali sebagai " King Of Spices ". 

Terlalu banyak dalam kitab menyatakan bahawa Za'faran sangat baik untuk kecerdasan minda.


🔹Dalam kitab Tibbul Imama A'li , muka surat 381, Saiyidina Ali (k.w) menyatakan:Maksudnya:

"Sesiapa yang mengambil sebahagian Za'faran tulen dan Su'dun satu bahagian dicampurkan dengan 'asal (madu), diminum sebanyak dua misqal (dua sudu) pada setiap hari, maka dia dikagumi tentang ingatannya sehingga dituduh melakukan sihir.".Oleh itu amalkanlah zaafaran setiap hari. InsyaAllah dengan istiqamah dapat kita mengurangkan risiko penyakit.


Garam Masakan Himalaya

GARAM MASAKAN KRISTAL HIMALAYA
TEKS : NORAINI BINTI RAHMAN
SUMBER : WAN NORSYAFIQAH WAN GHAZALI



GARAM adalah sejenis ramuan yang sering digunakan pada makanan mentah mahupun yang telah 

dimasak. Pengambilan garam berlebihan juga dikaitkan dengan penyakit darah tinggi, namun ramai yang tidak tahu garam menjadi salah satu makanan sunnah Rasulullah s.a.w. dan penawar bagi sebahagian penyakit.

“Aku pernah makan makanan yang baik dan memeluk yang terbaik tetapi aku tidak pernah melihat sesuatu yang lebih lazat daripada kesihatan.” - Luqman Al-Hakim.

Nabi s.a.w turut mengamalkan pengambilan garam dalam kehidupan seharian baginda. Setiap kali keluar mengembara, baginda akan mengambil secubit garam sebelum mengambil makanan atau minuman. Tujuannya adalah bagi menstabilkan fungsi badan supaya serasi dengan persekitaran baru, dan meningkatkan daya imun tubuh.

Beberapa hadis yang menangkan tentang garam, daripada Abdullah bin Umar “Sesungguhnya Allah menurunkan empat perkara berkat (mempunyai kebaikan) dari langit (menerusi hujan) ke bumi iaitu besi, api, air dan garam.”

Daripada Anas bin Malik, Nabi s.a.w. bersabda yang bermaksud: “Penghulu segala lauk pauk kamu ialah garam. Tiadalah akan baik makanan itu melainkan dengan garam.”

Menurut hadis riwayat Al – Bazzar, Rasulullah s.a.w. pernah menyarankan supaya memakan secubit garam pada awal dan akhir setiap kali minum dan makan.

Baginda berkata yang bermaksud: “Sesiapa yang memulakan minum dan makan dengan memakan secubit garam, Allah akan hindarkan 330 jenis penyakit, antaranya ialah gila kusta, sakit perut dan sakit gigi. Yang bakinya diketahui oleh Allah sahaja.”

Dalam Hadis riwayat Al – Bazzar juga turut menjelaskan tentang cara pengambilan garam mengikut sunnah, guna ibu jari dan jari telunjuk, diikuti jari manis , jari kelingking dan jari telunjuk semula untuk mengambil secubit garam.

Sekiranya anda mencubit garam itu dari bekasnya, garam itu khas untuk anda sahaja . Garam tersebut tidak boleh dicampur dengan orang lain kerana ia berkaitan dengan sistem penghadaman dan energi anda. Kalau perlu asingkan dari bekasnya.

Namun demikian, janganlah pula kita tersilap dalam memilih garam untuk dijadikan amalan sunnah. Mengikut kajian yang dijalankan oleh para pakar sains pemakanan, garam gurun (garam asli ) yang dijadikan amalan oleh Nabi tidaklah sama kandungannya dengan garam yang kita gunakan seharian untuk tujuan memasak.

Garam biasa mempunyai kandungan sodium yang tinggi dan campuran asid dan kotoran lain yang boleh memudaratkan kepada penggunanya apatah lagi kepada mereka yang telah berpenyakit.

Garam gurun sebenarnya mengandungi potassium, magnesium dan lisina yang tinggi manakala kandungan sodiumnya pula rendah. Perbezaan ini boleh dilihat dengan mendedahkan garam biasa dan garam gurun kepada udara. Garam gurun akan bertukar menjadi cecair dalam masa kira-kira 12 jam manakala garam biasa terus tiada perubahan daripada bentuk asalnya.

Amalan mengambil secubit garam gurun (garam asli) sebelum dan selepas makan akan menggalakkan setiap makanan yang dimakan seperti protein akan dicerna dan diurai kepada beberapa jenis asid amino dan enzim tertentu dan dipam atau diberikan tekanan melalui sistem pembersihan buah pinggang.

Spekulasi yang mengatakan bahawa garam menjadi punca darah tinggi adalah salah. Punca darah tinggi terjadi disebabkan cara penggunaan garam yang salah ketika memasak. Kebanyakan orang akan memasukkan garam ke dalam masakan seperti gulai dan sebagainya ketika memasak, sedangkan cara yang betul adalah dengan membiarkan gulai tersebut selama 10 minit selepas di angkat dari api, kemudian barulah garam dimasukkan ke dalam gulai tersebut.

Ini kerana pantang garam adalah suhu panas, kerana apabila garam dipanaskan maka sifat ‘ion negatif’ akan rosak. Ini bermakna yang hilang adalah ‘klorida (CL) berion negatif’, yang tinggal hanyalah natrium ion positif yang bersifat asid. Yang diperlukan dalam garam adalah klorida dan ion negatif, kerana klorida inilah yang memegang zat besi dan oksigen.

Jika klorida di dalam garam berkurangan, ini bermakna oksigen di dalam garam akan berkurangan. Apabila oksigen di dalam garam berkurangan ini akan menyebabkan darah tidak boleh bergerak sendiri. Seterusnya jantung terpaksa pam darah dengan kuat. Pengurangan oksigen akan menambah karbon dioksida di dalam darah. Inilah yang di panggil darah tinggi.

Selain itu, jin takut kepada garam disebabkan garam mempunyai kandungan oksigen yang tinggi. Oksigen adalah tertakluk di dalam sifat nur. Jadi, inilah penyebab kepada jin atau syaitan takut dengan garam.

Disebabkan itu juga, garam digunakan untuk menghalau jin, syaitan dan sewaktu dengannya.
Berdasarkan hadis-hadis yang disebutkan tadi, menjelaskan bahawa garam suatu unsur yang dianugerahkan oleh Allah demi kebaikan untuk kegunaan manusia, malah mempunyai banyak khasiat terhadap kesihatan. Tanpa garam sudah tentu setiap masakan atau lauk pastinya tidak sedap dan terasa tawar. Sebab itulah garam dikatakan ‘penghulu segala lauk’.

Dekorasi Kek


  
KELAS MENDEKO KEK
***********************
TEKS : NORAINI BT RAHMAN
****************************
Alhamdulillah, masih diberi ruang dan nafas oleh Allah SWT pada hari ini untuk berkongsi rasa kepada anda. Ani memang suka la buat dan makan kek. Alamak! Berat badanku sudah naik ler.. Takut nak timbang. Gara-gara kecintaanku terhadap kek, maka Ani pun memberanikan diri untuk menjual kek yang tak seberapanya ini..Huhu..first customer Ani ialah anak murid Ani sendiri tau! Masa tu Ani mengajar kat Batu anam, Segamat, Johor. Lepas tu diorg komen sedap lah cikgu! Nak beli lagi! Hihi kembang kempis hidung Ani dengo! Opps terkeluar longat Joho. Maklumlah, kat rumah memang dah terbiasa cakap longat Johor dengan mak ayah. Mak ayah Ani orang Muar, Johor. Jadi, tak hairannlah memang cakap Joho yang ada oooo kat belakang perkataan tu..Hihi..

Oh yer, sebenarnya dah terkeluar tajuk sikit tue. Takper, kita teruskan. Macam biasa la, minat buat kek tu datang daripada sekadar menolong mak kat dapur jer. Lepas tu mak ajar buat sendiri. " Ngah, mak cakap, Angah buat sendiri tau..Gitulah lebih kurang mak Ani dulu masa nak ajar Ani buat kek. Eh!!Jadik kek den!Gembira..Malah lebih bersemangat bila orang yang makan kata sedap! Sejak tu Ani memang suka buat kek! Malah, Ani cipta resepi sendiri, nak bagi kek tu lebih lembut sikit. Orang dulu mana la ada google nak taip resepi! Semuanya berdasarkan pengalaman dan agak-agak. yang penting sodap..

Eh tercerita pulak asal usul naper suke buat kek erk! Ampun..Ok lah, tu baru pengenalan sebenarnya. Ani nak beritahu kat sini yang Ani terus melebarkan sayap untuk memajukan diri sendiri dengan mengikuti kelas mendeko kek. Kebetulan beli barang nak buat kek kat kedai bakeri, dia offer lah nak join ke tak kelas deko? Ape lagi, tak lepaskan peluang la kan..Dah awak tangan tu keras, tak berseni langsung, maka kena la belajar kan? Ani pon setuju la.. Maka terhasil lah kek comel sebegini rupa. Cikgu pun tak garang sangat. Orang Sabah rupanya Kak Lizah ni..Ni Kelas semasa Ani belajar buat bunga ros di Gemas.
Nervous Ani nak buat deko-deko ni
2 orang je pelajar kelasnya
Ros pink
Wajah ada senyum....

 
                                                  
Amboi, cikgu perati jer tue..Takut Ai..



Peace...